HTML

USA Camp

Viktor taborozasa az USAban

Friss topikok

  • DjKalo: Nem rossz hely ez a Niagara, fura viszont ennyire be van építve. A kék esőkabátos képetek nagyon f... (2008.09.03. 16:59) Niagara Falls
  • DjKalo: Sok kis elkényezetett köcsög! kapják be Amúgy a ny-os képeknél a zöld pólósra azt hittem te vagy... (2008.09.03. 16:39) juli 15
  • Völgyi Ági: Szia!!! Most olvastam el a blogot. Nagyon jó... Nagyon irigyellek, és egyben nem. Lehet hogy egy ... (2008.07.29. 02:22) NY es tabori elet :)
  • Csega: Szeva Viktor!!! Tartsál ki cimbi, itthon lesz mit inni!Ku..a jó az oldal! Legalább nem unatkoztok.... (2008.07.11. 09:37) elso 2 het kepei
  • Lilla: Juj ez azért elég durva.. itthon nem is szabad 12 órűt dolgoztatni, vagy ha annyit dolgoznak, akko... (2008.07.06. 22:01) pff

Linkblog

NY es tabori elet :)

2008.07.20. 21:57 vyctoor

Uj kepek a szokott helyen!! Par kep NY-rol es par kep a taborrol :)!
 
Az elmult egy het nem sok ujat hozott... ugyanugy zajlanak az esemenyek a taborban, mint eddig. A mai napom (vasarnap) egy napos bojt volt a zsidoknal, ami azt jelenti, hogy reggelit csak a 13-14 even aluliak ettek, a tobbiek nem... este viszont hatalmas zabalas lesz... szoval bepotolnak mindent :).
A NY-os kirandulas nagyon jo volt. Elkepeszto ez a NY. Annyi felefajta ember maszkal ott, h nemigaz. A Times sq-en alig lehetett elferni, a sok embertol neha mar tomegiszonyunk volt. A Staten Island Ferry meg egy jo cucc... ingyenes hajo a Staten Islandre... minden fel oraban indul, es elmegy a Szabadsag szobor mellett... sajna oda nem kot ki, es nem is tudtuk meg, h melyik az a hajo, ami oda visz. Felmenni meg szeptember 11 ota nem lehet egyaltalan, szoval a hajobol megneztuk, es ennyi. Majd a tabor utan meg biztos arra tevedek :)
Az utcak tele vannak arusokkal, akiktol altalaban semmit nem erdemes vasarolni. Azert altalaban, mert pl az I love NY polo az utcai arusoknal kb 3 dollar, a boltokban meg 8tol indul, es tok ugyanaz! De sok kacatjuk is van... meg ipod is :)...
A tura ugy kezdodott, h bevittek minket NYba. Reggel 6:45os indulas vegul 7:30 lett... ott ultunk a buszon, h vegre menjunk, de aztan nem indult, csak 45 perc mulva. Na mind1. A tervezett fel10es erkezes helyett 11re ertunk a varosba, Manhattanben tett le minket a busz a 42. street es a 9. avenue keresztezodeseben. Este 20:30kor ott volt a tali (nem messze tole), addig mindenki mehet amerre lat.
A Museum of Art-ba nem jutottam meg el, de nem fogom kihagyni a tabor utan. A beugro a chefunk szerint elso kerdezesre 20 dollar, aztan elmondod, h te adsz neki negyed dollart, engedjen be... es ha elmondod 3-4x akkor be fog engedni. Vicces... itt is megy a turistak lehuzasa, de elvileg ez egy becsuletkasszas muzeum, vagy nem is tudom, h mit magyarazott a chef, de a lenyeg, h nem 20 dollar.
Eloszor mentunk a Delta Airlines-hez, ahol repjegyet csereltem sikeresen... 250 dollarert... de mind1, kb 4 percig tartott... nagyon jofej volt a no, es eszmeletlenul tisztan beszelt, mert latta, h nem fogjuk erteni, ha hadar :).
Eztan elindultunk a Staten Island hajohoz, ahova metroztunk egyet... 2 dollarert 2 oran keresztul hasznalhatod a metrot felszinre joves nelkul. Amikor taxit akartunk fogni, epp nem jott arra olyan, amibe 5en befertunk volna, ezert dontottunk a metro mellett... terkeppel a kezunkben tanakodtunk, amikoris megallt egy amerikai gyalogos, es megkerdezte, h segithet-e? Nagyon jofej volt, elvitt minket a metromegalloig. A metro a mar tapasztalt... peronon kb 35 fok, vagy meg melegebb, a metrora felszallva pedig megcsap a 17 fok, amit a legkonditol. Fura votl meg az is, h egy metrovonalat tobb metro is hasznal... kulonbozo szinekkel, es kulonbozo megallokkal. Ezt megfejtve rajottunk, h kb melyik hol all meg nappal, es melyik hol ejszaka, es igy valasztottunk. :)
A hajora viszonylag hamar feljutottunk... kurvanagy hajo, nem kell tole felni, h nem fersz fel ra... :). A Staten Island nem egy erdekes hely... legalabbis gyalog nem... nem jutottunk messzire. Inkabb visszamentunk Manhattanbe. Ott Starbucks, Times sq, wall street, WTC emlekhely... mindent megneztunk... ami belefert az idobe. A Rockefeller Centert nem igazan tudtuk megnezni, de azt sem fogom kihagyni a tabor utan.
A Times sq-n a boltok azert mar joval dragabbak az atlagnal, de sztem meg igy sem verik a bp-i arakat, legalabbis ilyen ajandektargyak tekinteteben tuti nem. Ruhazat sem dragabb, mint otthon... legalabbis amiket en lattam. Azert vicces... de mind1, jobban be tok majd vasarolni :)
Eztan mentunk is a buszhoz, mert mar el is repult a nap. Eleg gyorsan eltelt... jah es 40 fok volt a varosban... legalabb.
Mar mindenki a Niagara trip-et varja... ami jul 30an lesz. Mar intezodnek a papirok, h atmehessunk Kanadaba. Illetve atmehetunk, csak vissza nem vmiert... de mind1, mar elkuldtuk a taborbol a ds 2019es papirokat, lassan vissza is erkzik, es akkor mehetunk Kanadaba batran. Ott elvileg lesz majd egy kb 40 dollaros beugro, vagy lehet h csak 20?, nem tom mar... de azert kapunk 2 esokabatot meg szandalt is... :). Legalabbis ezt meseltek, akik mar jartak ott... mert ugyis szarra azunk.
A het tobbi napja a megszokottak szerint. Penteken a shabbatra keszulve kicsapoltuk a kavet ilyen melegen tarto elektromos kutyube, mert ugye akkor a zsidok nem hasznalnak elektromos cuccokat. Na most kerdes, h ezt akkor miert??? Egy kaveautomata helyett, egy masik elektromos kutyu gombjat nyomjak meg, h folyjon a kave. Orulet!
Jah es mi sem adhatunk juice-t a juicegepbol... hanem ki kell csapolnunk nagy coolerekbe, es majd onnan kimeregetni a kajahoz. De hogy nekunk mer nem lehet... nem ertem... nem vagyunk zsidok :). Mind1, ezt a maradek 4,5 hetet mar ki lehet birni, ugy erzem. Az utolso 2-3 nap ugyis a pakolassal fog eltelni, mert aug 18an elmennek a gyerekek, meg majdnem mindenki mas is. Csak mi maradunk.
Jah a satraink kozott mar 2x volt medve, legutobb tegnap ejjel... az egyik satorba be akart menni, a benne lakok kozul az egyik csaj meg epp akkor jott vissza a wcrol... es a nagy sikoltasra + a tobbi satorbol kijovo 1-2 emberre elszaladt a medve. Azert a csaj allitolag remegett rendesen...! De nem ertem, h miert nem kepesek felfogni, h ha kaja van a satorban, akkor arra bizony jon a medve!!! MEg a mosomedve is... akik mar ugy elnek kozottunk, mint egyes staff tarsaink :)... sot, neha meg tobbet beszelunk hozzajuk, mint 1-1 nem annyira jo fej staffoshoz... :)!
A borz - ami a kepeken van - meg idiota volt. Nappal jott, tok forgalmas helyre, es ette a kajamaradekokat. NEm igazan zavarta, h 10en fotoztuk 20 iranybol :). Aztan elkezdtek piszkalni, dobalni itt seggfejek, minek hatasara menekult... de nem fujta senkire a buzet :), es ez a mak, mert akire rafujja, arra jo kis paradicsomszoszos furdo var... az allitolag lehozza a szagot egy ido utan... a ruhak meg mehetnek a mosodaba parszor :).
Na egyenlore ennyi, majd ha lesz meg vmi erdekes, megirom :)
 
pisz
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorincamp.blog.hu/api/trackback/id/tr82577199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Völgyi Ági 2008.07.29. 02:22:44

Szia!!!

Most olvastam el a blogot.
Nagyon jó...
Nagyon irigyellek, és egyben nem.
Lehet hogy egy kicsit zavaros....de azért érthető...remélem.
Vigyázz magadra, jó légy.
Jéghideg light colával várlak a Galériában:-)
Pusz :Ági :-)
süti beállítások módosítása